«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ολιστικές (εναλλακτικές ) θεραπείες δεν είναι προνόμιο της σημερινής εποχής αφού για άλλη μια φορά, οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι έδωσαν το παρόν τους.

Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής είχε διδασκάλους τον πατέρα του Ηρακλείδη, τον Ηρώδικο, τον Γοργία τον Σοφιστή και τον Δημόκριτο.
Παράλληλα, υπήρξε ο εφευρέτης της ομοιοπαθητικής και της φυτοθεραπείας.
                                                     

Ο Πλάτωνας μίλησε για πρώτη φορά για τον Αιθερικό εαυτό μας και την Αύρα κ για τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου.
                                                      

Ο Ορφέας ήταν ο πρώτος διδάξας και γνώστης των διαφόρων λίθων και κρυστάλλων, καθώς και διαφόρων βοτάνων, ριζών και φυτών, που με την σωστή χρήση απάλλασσαν τους ανθρώπους από πολλά δεινά.
Η βεβαιότητα με την οποία ο Ορφέας μας προτρέπει να στραφούμε προς την φύση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και οι γνώσεις του περί των φυσικών μέσων, τον καθιστούν κάτοχο της φυσικής και χημικής σύστασης αυτών.
Ο Ορφέας ήταν από τους πρώτους που στράφηκε στη μουσική και τα μουσικά όργανα και έτσι άνοιξε ο δρόμος στον άνθρωπο να ασχοληθεί με την μουσική και να πάρει τόσα από αυτή.
                                                   
  
Ο Ασκληπιός, είχε τη δύναμη του θεραπευτή και έκανε τις θεραπείες του σε μέρη έξω στην φύση και κοντά σε ιαματικές πηγές.
Οι ασθενείς επιτύγχαναν την αυτοθεραπεία μέσω της ψυχικής και στοματικής κάθαρσης.
                                                    

Ο Κένταυρος Χείρωνας ήταν αυτός που κατείχε την γνώση της αύρας και τα πεδία αιθερικό και αστρικό για τον ορατό και αόρατο κόσμο και την σχέση μεταξύ τους.
                                                    

 Τα αιθέρια έλαια και τα χρώματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων , οι οποίοι γνώριζαν για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Σήμερα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα αιθέρια έλαια είναι τα καλύτερα αντιβιοτικά και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την οικοδύναμη (Αρχαιοελληνικό Φενγκ Σουί), ξεκινώντας από την οικοδύναμη της γης, μετά την οικοδύναμη της Ελλάδας, των Ναών, της Υγείας, των κατοίκων κ.λ.π.

                                                     

Η φύση, τα δέντρα, η θάλασσα και ο καθαρός αέρας είναι σημαντικοί παράγοντες για την υγεία.
Ένας περίπατος στη φύση, μέσα στο δάσος και μια αγκαλιά με ένα δέντρο, μας απαλλάσσει από όλες τις αρνητικές ενέργειες και μας γεμίζει με θετικές.
Το κολύμπι στη θάλασσα, το περπάτημα στην ακτή, ή απλά μόνο να κοιτάς την θάλασσα, σε γεμίζει με ηρεμία αλλά και ενέργεια.
Γι’ αυτό όσο πιο κοντά είμαστε στη φύση, τόσο πιο υγιείς θα είμαστε.

~Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου