«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ...

·                                 

           Πολλά πράγματα που είναι μπροστά μας συνήθως τα προσπερνούμε, χωρίς να τα παρατηρούμε με την δέουσα προσοχή που τα αρμόζει. Η απίστευτη σοφία των θαυμαστών προγόνων μας είναι ενσωματωμένη παντού σε όλα τα επίπεδα. Από τα πιο μικρά, έως τα πιο μεγάλα και σύνθετα.

1η ομάς : Χειλεόφωνα (π,β,φ). παρατηρούμε ότι τα γράμματα δεν έχουν τοποθετηθεί σε σειρά όπως είναι στην Ελληνική Αλφάβητο, αφού το β που κανονικά προηγείται είναι στο μέσον. Είναι όμως πολύ σοφά τοποθετημένα και να γιατί :

π= πνοή ->ανάσα, β= βοή, φ= φωνή. Όλα αυτά μας λένε ότι αποτελούν την προπαρασκευή σε αυτό που θα ακολουθήσει, γι αυτό και τα χειλεόφωνα προηγούνται της επόμενης ομάδος.



2η ομάς : Οδοντόφωνα (τ,δ,θ). Εδώ έχουμε το μέσο κατασκευής, από το «έρκος» =φραγμός των οδόντων γιατί :

τ= τρόπος, δ= δίοδος ->οδός, θ= θέω->τρέχω

3η ομάς : Υγρά (λ,ρ,ν). Στην περίπτωση αυτή έχουμε συμπύκνωση και δημιουργία γιατί : λ= λόγος, ρ= ροή ->ρέει, ν= νους ->από το νου.



4η ομάς : Ουρανικόφωνα (κ,γ,χ) . Στο σημείο αυτό έχουμε τον χώρο όπου σχηματοποιούνται και είναι ο θόλος ->σπήλαιο του στόματος, απ όπου πηγάζουν και αναβλύζουν. κ= κάσα ->σπήλαιο, γ= γέμισμα, χ= γήινο -> χοϊκό πεδίο, διότι σε άλλο πεδίο ή διάσταση η εκφορά του λόγου γίνεται τηλεπαθητικώς χωρίς κατανάλωση βιοενέργειας !

ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου