«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑ

Ο ενσαρκωμένος άνθρωπος της Γαίας ...μετά την ΕΝΝΕΑΜΗΝΗ παραμονή του στη μήτρα της ΜΗΤΕΡΑΣ του ....βρίσκεται μέσα στο ΣΚΟΤΑΔΙ....και κάνει την εύλογη ΠΑΡΟΥΣΙΑ του στη ΖΩΗ .....και βλέπει το ΦΩΣ.
Φωτίζοντας ..... ο Απόλλων τον ψυχικό χώρο του κάθε Ανθρώπου...από το ύψος της μυθοπλασίας...του επιτρέπει να γνωρίσει τον ΕΥΑΤΟΝ του. Κι έτσι ο άνθρωπος ........θα βρει την απάντηση στην απορία του.
Ο Ελληνικός Λόγος και η Ελληνική Γλώσσα θα του δείξουν τον δρόμο της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ και την ΘΗΡΕΥΣΗΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ...μιας και ο κώδικας της Ελληνικής Αλφαβήτου....μας δείχνει την Θέαση ... στο γράμμα Θ(ΗΤΑ)...για να δοξασθεί το Ελληνικόν Ουράνιον Γένος.
Επικαλούμενος τον θείον ΦΩΣ, ....θα αναγνωρίσει την Αλήθεια(Θεία Άλη).... στην απάντηση,....... την οποία θα λάβει επί του ερωτήματος του,..... μέσω του θηρίου, το οποίο εξ αιτίας του φωτός, .......κατέστη πλέον ορατό.
Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του μύθου της γέννησης των διδύμων του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος.
Η τοποθέτηση ανά τεσσάρων γραμμάτων καθέτως της Ελληνικής αλφαβήτας, μας υποδυκνύει:
Α, Β, Γ,  Δ,
Ε, ς,  Ζ,  Η
Θ, Ι, Κ,  Λ
Μ, Ν,Ξ, Ο
Q, Π, Ρ, Σ
…………
και  μας   δηλώνει ότι το νησί ΔΗΛΟΣ..... είναι ο  τόπος γέννησης του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ και της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
Οι μυθολογικές εικόνες μετατρέπονται σε συμβολικά δρώμενα και ερμηνεύονται από τον κάθε άνθρωπο, ώστε να κατανοήσει την διαδικασία και τον αποσυμβολισμό της γέννησης του Φωτός.....και να θηρεύσει την σημασία των εικονικών παραστάσεων, από την φυσική πραγματικότητα ......στη ΝΟΗΤΗ.
Το «γνώθι σαυτόν» ...δεν εμφανίζεται στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.....αλλά έχει την αρχική του ρίζα στην αρχαιότητα της Μυθολογίας μας, .....η οποία ταυτόχρονα είναι και η «μυστική» μας ΘΕΟΛΟΓΙΑ.
Το «γνώθι σαυτόν» παρουσιάζεται σαν μύθος-διήγηση του γένους της Λητούς-Δία και τα τέκνα τους, Απόλλωνα-Άρτεμις...οι οποίοι είναι ασχολημένοι με το κυνήγι,..... την άγραν, .....τη θήρευση.
Όταν ο άνθρωπος μπει στην διαδικασία του Φωτισμού της ΔΙΑΝΟΙΑΣ....μετά την γέννηση των ΔΙΔΥΜΩΝ.....θα επικρατήσει ΗΡΕΜΙΑ. Ο άνθρωπος ακινητοποιεί  τις μυθικές παραστάσεις και ξεκινάει την διαδικασία της ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ.
Το ΘΕΙΟΝ ΟΝ ....με την απέραντη προσήνεια.....υποδέχεται τον άνθρωπο και τον προτρέπει να γνωρίσει ......τον ΕΑΥΤΟΝ του.
Το «γνώθι σαυτόν» .......απλά..... είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της ΨΥΧΗΣ, ...η τελείωση της.  Η τελείωση όμως........ είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ ....χωρίς ΚΑΘΑΡΣΗ/ΣΚΟΠΕΥΣΗ/ΘΗΡΕΥΣΗ.....των Θηρίων της Ψυχής.
Οπότε άνευ του Φωτός του Απόλλωνος....η ΨΥΧΗ....παραμένει στα σκοτεινά και πυκνά πεδία της ΥΛΗΣ και των ΜΟΡΦΩΝ, της ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, των ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ και των ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ, της ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΙΑΣ και της ΑΓΝΟΙΑΣ, υπό την ΕΞΟΥΣΙΑ της δράκαινας Πυθούς.
Όμως ο άνθρωπος δεν τρομάζει με την προέλαση των θηρίων ...γιατί κατά την ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ η κάθαρση, επιτελείται  από το ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ άπλετον ΦΩΣ της ΝΟΗΣΗΣ.
Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΙΣ είναι η ΕΝΔΟΝ  ΣΚΟΠΕΥΣΙΣ.....αρχικά στο σκοτάδι/ΛΗΤΩ., όταν η ψυχή δεν αναγνωρίζει το είδος του θηρίου, το οποίον πρέπει να θηρεύσει πρώτα .....και στη συνέχεια βρίσκεται στο ημίφως της νύκτας, αναμένοντας επί πολλές νύκτες την πανσέληνο/ΑΡΤΕΜΗ.....για να αρχίσει να διακρίνει από τα ίχνη των βημάτων......το ΕΙΔΟΣ του ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ.....το οποίο αναζητεί.....και στο τέλος τις πρώτες πρωινές ώρες....η ώρα/ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.....μετά από αναμονή...εντοπίζει τα κάποια ίχνη...και είναι σε θέση να διακρίνει το ΕΙΔΟΣ του ΘΗΡΙΟΥ/ΤΟ ΕΓΩ.....το οποίον άφησε τα ίχνη του....κατά την νυκτερινή του περίπολο προς άγραν της δικής του τροφής/πλεονεξίας.....κι έτσι ο άνθρωπος είναι πλέον ΕΤΟΙΜΟΣ....για να το καταδιώξει.
Ο ΣΤΌΧΟΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι να εξοντώσει το ΘΗΡΑΜΑ .....εντός της ΨΥΧΗΣ του....επιδιώκοντας την ΤΕΛΕΙΩΣΗ του ....στο ΝΟΗΤΟ ΠΕΔΙΟ.

Έτσι ....όταν αναχωρούν από την Δήλο ....με την μητέρα και την αδελφή του...φθάνουν στον χώρο των ΔΕΛΦΩΝ....ακριβώς 4 ημέρες/νύκτες...για την υλοποίηση των στοιχείων της ΦΥΣΗΣ.....γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το ότι στον Ορφικό ΄Ύμνο προς Μουσαίο...λέγει: «Κόσμου τε μέρη τετρακίονος αυδώ»....δηλαδή ....προσφωνώ και τα μέρη του Κόσμου, τα οποία έχουν τέσσερις κίονες. Αυτές οι 4 κίονες του Κόσμου....είναι τα 4 σημεία του ορίζοντα (ΑΝΑΤΟΛΗ-ΒΟΡΡΑΣ-ΔΥΣΗ-ΝΟΤΟΣ)....τα οποία συνυπάρχουν μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων....καλύπτοντας τον απανταχού χώρο. Έτσι κατά το διάστημα των 4 ημερών....μεσολαβεί μεταξύ της αναχώρησης του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ...από την ΔΗΛΟ....και της άφιξης του ...στους ΔΕΛΦΟΥΣ....όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝ .....μαθητεύει στην εποπτεία του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ....του οποίου θα άρχει, ως άναξ των 4 σημείων του ορίζοντα...με τα αντίστοιχα στοιχεία (ΓΗ-ΥΔΩΡ-ΑΗΡ, ΠΥΡ).
Η μείξη των στοιχείων .....αυτών απαιτεί τη γνώση των συνεπειών της καταστρατήγησης του Νόμου της Μεριστής Ουσίας.....η οποία είναι η αιτία της εμφάνισης...των τεράτων και των θηρίων της ΨΥΧΗΣ.
Εκπρόσωπος των θηρίων της ΨΥΧΗΣ....είναι η Δράκαινα Πυθώ....στους Δελφούς...και η θήρευση-εξόντωση της Δράκαινας...έχει μοναδικό σκοπό το «γνώθι σαυτόν»....διά τη κάθαρση των υπό τη συνείδηση σκληρών και δογματικών θηρίων και τεράτων της ΨΥΧΗΣ.
Η Ψυχή.....από την γη....στο ύδωρ....στον αέρα.....και στο πυρ...μεταλλάσσεται και καθίσταται λεπτότερη...ελαφριά....διεισδυτική ....θερμή...και συγχρόνως ΦΩΤΕΙΝΗ.
Όταν τα στοιχεία αυτά...είναι άμικτα στην ψυχή του Ανθρώπου....στοιχειώνουν τον χώρο του Είναι, ..έτσι:

Το ΠΥΡ καθίσταται ο άγριος θυμός
Ο ΑΗΡ οι ανεξέλεγκτες σκέψεις
Το ΥΔΩΡ το ασυγκράτητο συναίσθημα και
Η ΓΗ τα παγιωθέντα πάθη.

Ο ΣΤΟΧΟΣ-ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ του Ανθρώπου .... είναι να παραμείνει σταθερός...όχι μόνο στο εκάστοτε σημείο του υποσυνειδήτου χώρου, όπου κρύβεται το θηρίο/ψεύδος/Πυθώ....αλλά και κατά την μακρινή περίοδο του χρόνου.....η οποία απαιτείται για να εξέλθει το θηρίο από την σήψη....στο ΦΩΣ...της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
Στην ουσία...με το φόνο της Δράκαινας ..ο θεός Απόλλων...προβαίνει ο ίδιος σ’ ένα έτος κάθαρση του εαυτού του και κατ’ αλλους σε οκτώ έτη κάθαρση....στην κοιλάδα των Τεμπών.....και παραμένει μακριά από τους άλλους θεούς....μη συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τους.
Φυσικά το δίδαγμα για τον άνθρωπο είναι ότι αμίαντο ΦΩΣ...ερχόμενο σε επαφή με τη σήψη....οφείλει πρώτα να ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΘΕΙ.
Έτσι απομακρυνόμενο από τον τόπο....όπου συντελέσθηκε η μάχη των δυνάμεων του Φωτός.....εναντίων εκείνων του Σκότους....απομονώνεται στην κοιλάδα των Τεμπών. Στο Ανθρώπινο πεδίο η ΨΥΧΗ....όταν μάχεται κατά του κατεστημένου.....από αυτή την επαφή ....μολύνεται και οφείλει στον ΕΑΥΤΟ της ....αλλά και στους ΑΛΛΟΥΣ....να προβεί στην ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε ΑΔΕΛΦΙΑ

ΕΛΛΑΝΙΟΣ  ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου