«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ ...

''ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ'' ...
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ''ΟΡΝΙΘΕΣ'', ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 414π.Χ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ, ΨΗΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΙ ΦΟΡΟΙ , Η ΑΝΕΡΓΙΑ , Η ΦΤΩΧΙΑ , ΤΟ ΝΕΦΟΣ , ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ , Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ,ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ , Η ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ, ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ , ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ , ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ , ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ , ΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ , ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΑΦΩΝ , Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ , Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ .

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΑ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ)
ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΘΗΚΑΜΕ , ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ , ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑΜΕ , ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ , ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ , ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ , ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΙΠΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ , ΤΟ ΜΙΣΟΣ , Ο ΦΘΟΝΟΣ , Η ΚΑΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ , Η ΑΓΑΠΗ , Η ΙΣΟΤΗΤΑ , Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ''ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ , ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ , ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Θ'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !



<<...ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ>>

Υπογράφει :  Ε. ΠΕΙΘΩ




1 σχόλιο:

  1. Αν όσοι δεν το έκανα μέχρι τώρα δεν βιαστούν στους τωρινούς καιρούς..... θα το χάσουν το παιοχνίδι.
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή