«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

« ΩΣ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ...»



«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ΩΣ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1938 Ομιλία στην Πνύκα).

« ΩΣ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ» ..έπεσε η επιθυμία σε όλους, εκείνον τον καιρό για λευτεριά, «ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ» ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα όλοι οι μεγάλοι Έλληνες της εποχής για να ολοκληρώσουν το θεϊκό σχέδιο της απελευθέρωσης της Ελλάδος. Μια κοινή αφύπνιση εξ ουρανού ξεκίνησε την μαζικό έργο της επανάστασης που οδήγησε στο χρυσό Έπος του 1821 εφάμιλλο και ισάξιο με εκείνο των περσικών πόλεμων.

Γιατί μονό οι ¨ολίγοι¨ Έλληνες έχουν γράψει τις πιο απίθανες ιστορίες απέναντι σε πολυπληθέστατους στρατούς ?

Γιατί το γένος των ελλήνων δεν μπορεί να αφανιστεί ποτέ, ενώ το πολεμούν εδώ και χιλιάδες έτη ?

Γιατί το αίμα των Ελλήνων με οποιοδήποτε άλλο αίμα αν ¨ανακατευτεί¨ δεν αλλοιώνεται, ούτε εξασθενεί ?

ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ, ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ¨ΤΡΩΤΑ¨ ΧΕΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑΝ ΜΕ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ, ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ ΜΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ «ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ» ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ. ΑΔΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΟΥ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ¨ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ¨ ΚΑΙ Ο ΝΟΣΤΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΩΘΗΚΑ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΧΩΡ ΘΑ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΦΩΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΒΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΤΟΤΕ «ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ» ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ¨ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ¨ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΥΔΩΡ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΦΩΣ.



ЭЄ ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ЭЄ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου