«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η... “ΕΓΩ” ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ.


Γνώσεις. Γνώσεις παντού. Αμέτρητες ώρες, ξοδεμένες και αξόδευτες σε χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες.

Πότε όμως ψάξαμε ουσιαστικά να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας?

Βλέπουμε τις ανθρώπινες σχέσεις να χαλάνε, να ψυχραίνονται, και πολλές φορές αναζητάμε τις αιτίες των προβλημάτων έξω από εμάς, όμως πολλές φορές, μεγάλη ευθύνη έχει το Είναι μας.

Κι εκεί είναι λοιπόν, που πρέπει να κάνουμε μια καλή Ενδοσκόπηση Ψυχής.

Οφείλουμε να ελέγχουμε το "Εγώ" με συνεχή ενδοσκόπηση. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπερ-άριστο κατόρθωμα, το να τιμούμε το Δίκαιο και το Καλό. Η δυσκολία, δεν είναι εμπόδιο, είναι απλώς νοοτροπία..

Οι Αρχαίοι Έλληνες διδάσκονταν να μην πέφτουν για ύπνο αν δεν έκαναν πλήρη ενδοσκόπηση της ημέρας που πέρασε.

“Τί έκανα;” - “ Τί δεν έκανα;” - “ Τι έπρεπε να κάνω;”

Αυτά τα ερωτήματα όφειλαν να τα απαντήσουν στον εαυτόν τους πριν κοιμηθούν οι υπερ-νοήμονες σοφοί που σέβονταν την Ζωή και τα Δελφικά Παραγγέλματα (τα οποία ουσιαστικά είναι οδηγίες χρήσεως για μιαν άριστη εκπαίδευση των Αρετών της Ψυχής) κι αναλόγως χαίρονταν ή συνέτιζαν τον εαυτόν τους να ακολουθεί τον δρόμο της Φώτισης.

Κι έτσι, επαναφέροντας σε τάξη ότι ξέφευγε από το Μέτρον Άριστον, διόρθωναν τα λάθη τους και δάμαζαν τα πάθη τους και κέρδιζαν επάξια την Άνοδο στην Πνευματική τους Εξέλιξη.

Σκεφτείτε τώρα, γιατί υπήρξε ο Χρυσός Αιώνας. Η απάντηση είναι εύκολη.

Γιατί ο κόσμος αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε. Αν εμείς δεν αλλάξουμε μέσα μας και δεν δίνουμε το καλό παράδειγμα πως θα γευτούμε την πολυπόθητη ισορροπία που λαχταρούμε όλοι;

Εφόσον τεθεί σε εφαρμογή -με ελεύθερη ατομική βούληση- καθημερινή ψυχική ενδοσκόπηση, φανταστείτε λοιπόν μία κοινωνία που απαρτίζεται από ενσυνείδητους πολίτες που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για τον Εαυτόν τους πρώτα.

Μία κοινωνία οπουδήποτε στον κόσμο, είναι καθρέπτης των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν την ευθύνη να δαμάσουν το Εγώ τους και να καλλιεργήσουν Ήθος, Αξίες και Αρετές, τότε αυτό αντανακλάται αυτομάτως στην κοινωνία, από μόνο του!

Η αλαζονεία, ο εγωισμός και η έπαρση, είναι η παγίδα του σύγχρονου Έλληνα (κι όχι μόνο). Νομίζει πως τα ξέρει όλα και δεν δέχεται κουβέντα και ούτε λόγος ότι κάπου κάνει λάθος.

Όλοι αυτοί που φωνάζουν στο όνομα του Ελληνισμού, τί κάνουν; ακολουθούν τα Δελφικά Παραγγέλματα; Πράττουν ενσυνείδητα; Ή έστω, προσπαθούν; Δαμάζουν τα πάθη και τις αδυναμίες τους;


                   
 

Οι Ιεροί Ελλάνιοι Πρόγονοι που όλοι θαυμάζουμε, είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι (όχι αλαζόνες), αφού καλλιεργούσαν με ευλάβεια τις ψυχικές Αρετές τους... Οι σημερινοί νεοέλληνες τι κάνουν ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ; Νομίζουν ότι επειδή είναι (ίσως) απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αυτό αρκεί; Όχι, δεν αρκεί, γι’ αυτό χρειάζεται η συχνή (καθημερινή) Ενδοσκόπηση του Είναι μας, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο πιο Άριστο επίπεδο Νου και Ψυχής που μπορούμε. Τότε μπορούμε να πούμε ότι τιμούμε όσα μας δίδαξαν οι Σοφοί της αρχαιότητας. Ας διδαχτούμε λοιπόν από εκείνους... δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον...

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Οφείλουμε να μην βλέπουμε τον άλλο από το "φαίνεσθε" αλλά από το "είναι"...και “να μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο” γιατί αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι η θεϊκή ουσία που έχει στον Πυρήνα του ο καθένας μας... χαμένες και δυστυχισμένες ψυχές είναι -κατά κάποιον τρόπο- όλοι όσοι γίνονται άδικοι.

Να διαδίδουμε Ήθος, Ελλάδα, Φύση και Αρμονία. Να σεβόμαστε τους άλλους, για να μας σέβονται. Να μην γινόμαστε είρωνες, δεν είναι ελληνικό χάρισμα αυτό. Να γίνουμε ανώτεροι με το παράδειγμά μας, να είμαστε υπόδειγμα, όλοι έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε και δεν είναι καθόλου ουτοπικό όλο αυτό…

Χωρίς καλές και θετικές δονήσεις, δύσκολα πάμε παραπάνω. Δύσκολα εξελισσόμαστε στην χαμηλοδονούμενη Γαία, αν μας τραβάνε κάτω τα αρνητικά υπολείμματα μας (θυμός, οργή, πικρία, ειρωνεία, μίσος, εγωισμός κλπ). Γι' αυτό επιμένω στα Δελφικά Παραγγέλματα (μελέτη, συνεχή ενθύμηση κι εφαρμογή αυτών) για να γίνουμε Άριστοι επί των Αρίστων και με το καλό παράδειγμά μας, να ακολουθούν κι άλλοι..και να θεραπεύουμε ενεργειακά το Όλον.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται..

Ειδικά τώρα, που έχει σκοτεινιάσει η ανθρωπότητα, το Φως και το Γέλιο μας, είναι τα όπλα μας!!!

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣ ΤΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙΣ.


Ας εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και ας σεβαστούμε την διαφορετικότητα των άλλων, προωθώντας πολύ την καλλιέργεια των Ελλάνιων Αρετών.. το σκοτάδι μόνο με Φως πολεμάται.

Οπότε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε, γιατί εκφράσεις και πράξεις με μεγάλο Εγώ, πληγώνουν, ψυχραίνουν και διαχωρίζουν. Και το τελευταίο που χρειαζόμαστε ως Έθνος, είναι η πλήρης διάσπασή μας..

Όλα τα βοηθητικά μέσα -Διδασκαλίες Σοφών κλπ- δημιουργήθηκαν, ώστε κατέχοντας την σωστή Γνώση (με συχνή Ενδοσκόπηση του Εγώ) να καταφέρουμε να φτάσουμε στην Αλήθεια εντός μας.

Για να έρθουμε σε επαφή με τον Πυρήνα της Ψυχής μας και να ενεργοποιήσουμε τον Θεό μέσα μας…

ΠΗΓΗ: (maria-velinia 11/02/13)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου