«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΧ..ΕΛΛΗΝΑ...!!!

ΕΛΛΗΝΑ-ΕΛΛΗΝΑ....ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΦΑΣΗ....ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΟΥ..ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΟΘΟΝΗ...ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.
Και γιατί....δεν είναι αυτό κατορθωτό....να συλλάβεις την ΠΑΡΟΥΣΙΑ των ΘΕΙΩΝ ΟΝΤΩΝ.....είναι ακριβώς γιατί τόσα χρόνια ...φοράς την ίδια κολώνια.....!!!Η αιτία αυτής της υποβάθμισης της ΠΑΙΔΕΙΑΣ σου.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ....ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΟΓΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑΝ.....δηλαδή την ΠΕΡΙ της ΟΥΣΙΑΣ ΓΝΩΣΙΝ του ΘΕΙΟΥ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ σου. 
Τώρα θα μου πεις ...ποιοι είναι οι πρόγονοί σου; ΔεΝ ΞΈΡΕΙΣ...; Μα φυσικά ...τους γιόρτασες πρόσφατα ...τους τρεις Ιεράρχες....!!! Έτσι σ’ έμαθαν...κι αναμασάς σαν κατσίκα....το χορτάρι...χωρίς να έχεις εξετάσει ....πόσο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.....είναι αυτοί οι τρεις....που εσύ στα σχολεία σου....τους έχεις για ΚΑΜΑΡΙ....ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ....!!! Και εάν τολμήσεις να πεις κάτι...εναντίων τους....θα πέσουν τα μαύρα κοράκια να σε φάνε.....κι άντε τώρα εσύ ΕΛΛΗΝΑ...που δεν ξέρεις που πα΄νε τα τέσσερα....μπουσουλάς....και δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου...ΟΡΘΙΟΣ...να ψάξεις, να ερευνήσεις...να αμφισβητήσεις...να διαλογιστείς.....γιατί ενώ ζεις σε αυτή τη ψευδή κατάσταση....προσλαμβάνεις τις έννοιες....που λόγω μακρόχρονης αποχής με την ΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.....χωρίστηκες από την ΠΗΓΗ....ΕΚΠΟΡΕΥΕΣΩΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ....ώστε να μην δίνεις την δυνατότητα της ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ σου...ώστε να δεις τις ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΟΝΤΩΝ.
Το ζητούμενο....είναι πως θα γίνει αυτό σήμερον;
Ένας ΤΡΌΠΟΣ είναι να επαναφέρεις τις ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΟΥ....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΟΘΟΝΗ.
Μην ξεχνάς ότι η μυθοιστορία μας....είχε πρότυπα. Και αυτό δεν ήτο τυχαίο....!!!
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ...αδέλφια...τι κάνει;
Απλά δεν μένει ακίνητος....γιατί ατονείς τα φυσικά σου χαρακτηριστικά και καταστείς τον εαυτό σου την αιτία, ώστε να παρεκλίνεις του πραγματικού προορισμού του βίου σου. Εάν ο ΕΣΩ ΕΑΥΤΟΣ...ΣΟΥ....δεν έχει τη μεγάλη συνάντηση με τα πρότυπα....του ΗΡΑΚΛΕΑ....ΚΑΙ ΘΗΣΕΑ...δεν θα πάρεις χαμπάρι...τίποτις. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ;
ΗΡΑΚΛΗΣ=Η πορεία του Ηρακλή έχει να κάμει με την έσω διάσταση και είναι τεραστίων αποστάσεων με σκοπό την ανεύρεση και κατατρόπωση των υπερφυσικών ΤΕΡΑΤΩΝ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΣΕΑΣ; 
ΘΗΣΕΑΣ=Η πορεία του Θησέας έχει να κάμει με την έξω διάσταση και είναι μικρών αποστάσεων με σκοπό την ανεύρεση και κατατρόπωση των ΛΗΣΤΩΝ....οι οποίοι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Κι όπως είναι αυτονόητο...είναι αρκετά δύσκολο στον καθένα να μπορέσει να κατανοήσει και να καταστεί ο ίδιος ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των εσωτερικών δρώμενων, κάμνοντας ΜΊΑ ΑΡΧΗ ΑΘΛΩΝ.....ξεκινώντας από τις αχανείς αποστάσεις , τις οποίες διανύει το κάθε άτομο, ως Ηρακλής...για να μπορέσει να βρει, να αναγνωρίσει αλλά και να κατατροπώσει τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ΤΕΡΑΤΑ.
Και μπαίνει λοιπόν το πρώτο ερώτημα :

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ;
 

Και συνεχίζει το δεύτερο ερώτημα : 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΟΟΟΟ.... ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ...ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ....ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ; 

Περιμένετε αγωνιωδώς την απάντηση...αλλά προτού βρούμε το δρόμο μας....οφείλουμε να ξέρουμε ότι τα ΤΕΡΑΤΑ του ΗΡΑΚΛΗ όσο πιο μεγαλύτερα είναι ...ΑΔΕΛΦΙΑ....τόσο και περισσότερο δυσδιάκριτα καθίστανται....γιατί ακριβώς κατοικούνε στο σκοτεινό ψυχικό μας χώρο...και δεν είναι ορατά εξ αιτίας των συναισθημάτων μας, των αδυναμιών μας και της καταπίεσης που συνεχώς δεχόμαστε και υποκύπτουμε.
Τώρα οι ΛΗΣΤΕΣ των άθλων του ΘΗΣΕΑ...όπως είπα ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ....ναι μεν θνητοί...όπως και ό ίδιος ο ΘΗΣΕΑΣ....πλην όμως μεγάλης δύναμης...όπου είχαν οι ΛΗΣΤΕΣ....ισχυρά σώματα, χέρια και πόδια δυνατά με εξαιρετική ισχύ....και ασφαλώς είχαν μικρή απόσταση...από την κατοικία του ΘΗΣΕΑ....με αποτέλεσμα όσο μεγάλωναν οι αποστάσεις για την εξόντωση των τεράτων άλλα τόσο μεγάλωναν και οι ψυχικές αποστάσεις για την ανεύρεση και αναγνώριση των υπερβολών και των ελλείψεων της ΨΥΧΗΣ. 

Τουτέστιν:

ΛΗΣΤΕΣ=ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΜΑΣ.
ΤΕΡΑΤΑ=ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ.

Μα θα μου πείτε.....εδώ καλά καλά δεν αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας....πολύ δε λιγότερο τις διαστροφές μας....τι μας λες τώρα;


Υ.Γ.: Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε.....για να σας εισάγω....σ’ ένα άρθρο που σας είχα υποσχεθεί εδώ και καιρό...και έχει σχέση με το Θησεά. (ΑΡΕΕΕ.....ΘΗΣΕΑ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;)  Έρχεται σύντομα κοντά σας...

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ ( Ε.Ι.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου