«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί "Μυθική Αναζήτηση";

(ΑΠΟ ΜΠΛΟΚ ..."ΜΥΘΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ"). 

  Επειδή τίποτα στην ζωή δεν είναι τυχαίο, δεν θα μπορούσε κι ο τίτλος του blog να ήταν κάτι διαφορετικό, παρά αποτέλεσμα σκέψης με συγκεκριμένο υπόβαθρο, το οποίο θα αναλυθεί ευθύς αμέσως...

   Η λέξη "μύθος" προξενεί σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αρνητική εντύπωση κι αυτό λόγω της προπαγάνδας του κατεστημένου, το οποίο με συστηματικές προσπάθειες, αλλοίωσε την σημασιολογική κι ερμηνευτική παράμετρο της λέξης, με αποτέλεσμα να την παραμορφώσει και να την προωθήσει ως "παραμύθι".
   Έτσι, επιλέχτηκε, η συγκεκριμένη λέξη, για να της δώσουμε την αξία που της αναλογεί, διότι η προσπάθεια που θα κάνουμε - όλοι οι συντελεστές αυτού του μέσου επικοινωνίας κι ανταλλαγής απόψεων - είναι να δημοσιεύουμε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με "παραμύθια", αποκαθιστώντας στο μέτρο του δυνατού, αυτή την παρερμηνεία της λέξης.
   Θα πρέπει να τονιστεί κι ο λόγος που επιλέχτηκε ο τίτλος, ως σύνολο των δύο λέξεων, επειδή έχει διπλή σημασία.
   Η πρώτη εστίαση έχει να κάνει με την αναζήτηση του μύθου (εκτός του ότι θα ανεβαίνουν και θέματα μυθολογίας) που έχει ο καθένας από τους ανθρώπους που ερευνούν κι έχουν πνευματικές ανησυχίες, με στόχο να φτάσουν σε επίπεδα ερμηνείας των οποιονδήποτε θεμάτων, αποσκοπώντας στην προσέγγιση της αλήθειας. Το ταξίδι δηλαδή, αυτό καθ' εαυτό, το οποίο μπορεί να παρομοιαστεί εύστοχα και μυθικό.
   Η δεύτερη εστίαση, έχει να κάνει με την σημασία της αναζήτησης για τον κάθε άνθρωπο, στον ίδιο του, τον βίο. Η προσπάθεια αυτή, της έρευνας και της αναζήτησης, για το οποιοδήποτε θέμα, είναι τεράστιας σημασίας για την σύγχρονη εποχή (η οποία είναι πλήρους υποταγής των ανθρώπων σε δόγματα κι αντιλήψεις, δαιμονοποιώντας την προσπάθεια εξήγησης κι ανάλυσης των δεδομένων) σε ή διαφορετικά, απλά μυθική.
   Αυτοί ήταν οι λόγοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την απόφαση του τίτλου του μέσου αυτού κι από σήμερα, θα σας κρατάει συντροφιά. Θα κάνουμε όλοι οι συντελεστές του blog, ότι καλύτερο μπορούμε για να σας δίνουμε ωραία θέματα προς ανάγνωση για τροφή σκέψης, όπως επίσης θα θέλαμε και την δική σας συμμετοχή, διότι επιθυμούμε την αποδοτική αμφίδρομη σχέση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων.
   Καλή ανάγνωση λοιπόν και περιμένουμε τις απόψεις σας και τους σχολιασμούς σας, σε οποιοδήποτε άρθρο, οποιασδήποτε θεματολογίας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου