«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

             Τελικά μέση κατάσταση για τον σύγχρονο Έλληνα δε υπάρχει, είναι απόγονος των τρομερών αρχαίων που ανακάλυψαν τα πάντα. Απίθανη φυλή με ασύλληπτες δυνατότητες. Που τις χρησιμοποιούμε άραγε για να είμαστε πρώτοι;  Πρώτος στην παχυσαρκία, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στην μόλυνση του περιβάλλοντος, στις μίζες και στην κολοτούμπα. Όλο οι άλλοι μας φταίνε, πάντα πρέπει να έχουμε κάποιον για να τον θεοποιούμε και κάποιον για να τον κατηγορούμε. Μας φταίνε οι πολιτικοί ενώ τους ψηφίζουμε, μας φταίνε οι θρησκείες ενώ τους γεμίζουμε εμείς τα παγκάρια, μας φταίνε οι ¨ομάδες¨ και οι πράκτορες ενώ μόνοι μας οδηγούμαστε εκεί και στο τέλος κάποιος άλλος εκτός από εμάς πρέπει να φταίει. Ψάχνουμε για εξιλαστήριο θύμα ξανά. Όταν δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ξέρουμε μόνο να κατηγορούμε, τότε αυτό δείχνει ότι δεν θα μάθουμε πότε από αυτά, άρα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε, μέχρι στην επομένη γκάφα μας, ώσπου να βρούμε πάλι κάποιον να ¨θάψουμε¨. ¨Εμείς¨ πότε δεν φταίμε, αυτοκριτική μηδέν. Πάντα οι άλλοι φταίνε, ¨αυτοί¨ μας κυνηγούν, ¨αυτοί¨ μας εμποδίζουν, ¨αυτοί¨ είναι οι κακοί και εμείς οι κάλοι που ανήκουμε στο σωστό στρατόπεδο. Παντού φαντάσματα και εχθρούς, αυτή είναι η νοοτροπία του ραγιά που φοβάται τον ίσκιο του. Γι΄αυτό ο Έλληνας χρειάζεται ένα σοκ για να ξυπνήσει, ένα σοκ που θα τον βάλει σε τάξη για τα καλά και θα πάψει να βλέπει φαντάσματα. Τότε θα καταλάβει ότι το φάντασμα είναι ο ίδιος ο εαυτός του νεοέλληνα, που θα πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία της «κριτικής επιτροπής των reality» που έχει, ενώ κάθεται στον αναπαυτικό του καναπέ. Δεν υπάρχει καναπές πλέον, τον πήραν, και το σοκ έρχεται!



 Θα ρωτήσει κανείς τι πρέπει να κάνει για να αλλάξει, εγώ θα του πω τι να μην κάνει για αλλάξει, και θα πω ένα επίκαιρο παράδειγμα. Βλέπουμε την νέα μόδα να ψωνίζουμε τις Κυριακές. Και διερωτάσαι, μια μέρα έμεινε να ξεκουραστεί ο Έλληνας και να κάτσει σαν άνθρωπος με την οικογένεια του, και αυτή πάνε να την κόψουν γιατί κάποιες κύριες θέλουν ψωνίσουν Κυριακή. Οι τζίροι ανεβασμένοι φούλ τις Κυριακές, άρα λοιπόν η Κυριακή και η επταήμερη εργασία εβδομαδιαίως θα καθιερωθεί. Και μην μου κανείς, ότι θα πάρει ρεπό μέσα στην εβδομάδα, ή θα πληρωθεί υπερωρία ο εργαζόμενος, γιατί θα γελώ επταήμερο σερί. Όταν όμως η κύρια που σουλατσάρει στην  αγορά τις Κυριακές, της πει σε μερικούς μήνες το αφεντικό της,  ότι θα δουλεύει και αυτή τις Κυριακές, χωρίς να πληρωθεί επιπρόσθετα, αλλιώς θα πάρει ¨πόδι¨, τότε θα πάει το κλάμα σύννεφο, της αξίζει λοιπόν να λιώσει τις Κυριακές στην δουλεία; ΝΑΙ. Μας αξίζει σαν λαός όσα περνάμε; ΝΑΙ. Μας αξίζει να παίρνουμε την εθνική σύνταξη που έλεγε ο ΓΑΠ στα 460 ευρώ; ΝΑΙ. Ποιος φταίει λοιπόν για όλα αυτά , η Κυριακή, ο ΓΑΠ, ή ο Γερμανός; ΚΑΝΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, μεταξύ μας. Εμείς επιτρέπουμε τους εξωγενείς παράγοντες να δράσουν εις βάρος μας.
Το συμπάν δεν ξεχωρίσει λαούς και εθνότητες, ξεχωρίζει συλλογικές συνειδήσεις και τρόπους σκέψης. Όσα περνάμε ίσως τα φταίμε, και θα συνεχίσουμε να κατρακυλούμε ώσπου να δούμε την αλήθεια. Όταν την δούμε, τότε ΣΩΘΗΚΑΜΕ. Μέχρι τότε όμως ο ¨ποτισμένος¨ ραγιάς θα συνεχίσει να βλέπει παντού εχθρούς και να σκέφτεται: «Οι άλλοι φταίνε για όλα». 


Τι φταίνε οι άλλοι για  τα λάθη τα δικά σας,
σκεφτείτε να το έκαναν το ίδιο στα παιδία σας

σκεφτείτε….
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου