«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΙΤΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΗ (Μέρος τρίτο)



           Τα πιθανά μελλοντικά δυναμικά του ανθρώπου είναι αποθηκευμένα σε δώδεκα διαφορετικά διαστήματα. Είναι η κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η οποία καθορίζει τα ανοίγματα των δώδεκα πυλών. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το καθένα από αυτά τα δώδεκα διαστήματα είναι υπηρέτης της ζωής, διάκονος της ζωής, δηλαδή ζωή-διάκονος ή ζωδιακός.  Με βάση αυτό, μας επιτρέπεται να βρούμε τις ευνοϊκές στιγμές για τις δράσεις μας, σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα δυναμικά.

Μια σκέψη κατασκευάζει ένα μέλλον το οποίο δεν μπορείτε να υλοποιήσετε αμέσως. Από τις σκέψεις μπορεί να δημιουργήσουμε κινδύνους χωρίς να το ξέρουμε. Για παράδειγμα, επιτίθεστε σε κάποιον περαστικό που πέφτει επάνω σας στο δρόμο. Η κακή του συμπεριφορά σας ωθεί να θέλετε να τον σκοτώσετε. Στιγμιαία, ένα φονικό μέλλον κτίζεται στα χρονικά σας ανοίγματα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ποσό σημαντικό είναι να ελέγξουμε ακόμη και τις στιγμιαίες σκέψεις μας. Ευτυχώς ο άνθρωπος διαθέτει μια περίοδο 40 ημερών για να σβήσει τα επικίνδυνα μελλοντικά δυναμικά που ο ίδιος δημιούργησε. Ο διττός ανώτερος εαυτός, μέσω των ονείρων, κατά την διάρκεια το ύπνου απορρίπτει τα αρνητικά μέλλοντα και προωθεί τα θετικά. Με αυτό τον τρόπο, κατευνάζοντας κάθε βράδυ το μέλλον σας, σταθεροποιείτε ολόκληρη την γη, γιατί ο νόμος είναι απλός. Εάν κανείς δεν σκεφτόταν να σκοτώσει κατά την διάρκεια των σαράντα ημερών και εάν οι διττοί εαυτοί μας έσβηναν αυτή την πιθανότητα στο μέλλον, ο φόνος θα ήταν ανέφικτος στην γη. Αυτή είναι η πραγματική σημασία της σαρακοστής σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, η νηστεία σώματος, αλλά και πνεύματος από αρνητικές τις σκέψεις.    



Η τεσσαρακοστή μέρα είναι πάντα η πρώτη μέρα ενός νέου κύκλου. Οι σαράντα ημέρες είναι απαραίτητες καθάρσεις για το σώμα και το πνεύμα. Εάν συνεχίσουμε ανταλλαγές πληροφοριών με τον διττό μας καθημερινά, οι έξι διαδοχικοί κύκλοι των σαράντα ημερών, μας επιτρέπουν να αναλύσουμε και να τακτοποιήσουμε τα έξι διπλά διαστήματα του ζωδιακού κύκλου πριν κάνουμε την σύνθεση (υλοποίηση) κατά την διάρκεια του εβδόμου κύκλου.  Επτά κύκλοι των σαράντα ημερών είναι απαραίτητοι για την εγκυμοσύνη. Η διακοπή τους θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη. Γι΄αυτό τον λόγο ένα πρόωρο έξι επί σαράντα ημερών τέκνο, θα μπορούσε να ζήσει χωρίς πρόβλημα. Αντιθέτως, εκείνο που γεννιέται κατά την διάρκεια αλλά και πριν από την ολοκλήρωση της έβδομης και τελευταίας περιόδου, είναι πολύ ευαίσθητο. Χωρίς ποτέ να έχουν καταφέρει να το εξηγήσουν οι μαιευτήρες, πάντα σημείωναν αυτή την ασθενικότητα. Στον έβδομο κύκλο υλοποιείται η σύνθεση του παιδιού και δεν πρέπει να διακοπεί. Είναι προτιμότερο να γεννηθεί πιο πριν και να ολοκληρώνει η σύνθεση του ¨εν ζωή¨.      

Η γη είναι σαν και εμάς, όταν δεν τρέφεται με αρκετή ενέργεια οτιδήποτε περνά μέσα στην εμβέλεια της γίνεται πολύ ελκυστικό. Σήμερα ο πλανήτης είναι αδυνατισμένος λόγο μιας ¨νηστείας¨ 26.000 ετών. Μπορεί να γίνει βουλιμική, οι πύλες του μέλλοντος είναι ορθάνοικτες. Οι μετεωρίτες είναι η αγαπημένη της τροφή. Το 2002 προσέλκυσε δύο τεράστιους μετεωρίτες οι οποίοι πέρασαν ξυστά χωρίς να μπορέσουμε να τους προβλέψουμε. Εάν είχαν συγκρουστεί με την γη, η ανθρωπότητα θα είχε καταστραφεί όπως ο δεινόσαυροι. Εάν η γη ¨φάει¨ πολλές πέτρες, ξερνάει ξυπνώντας τα  ηφαίστεια της.  Γι΄αυτό τον λόγο τινάζει τα λέπια της που οι επιστήμονες αποκαλούν τεκτονικές πλάκες.    

Η γη, είναι όπως και εμείς,  υλοποιεί το διαθέσιμο μέλλον. Και αυτό το τελευταίο δεν είναι λαμπρό, γιατί και οι σκέψεις μας δεν είναι. Ας τις αλλάξουμε και η γη θα ξανά βρει την ισορροπία της που τόσο χρειαζόμαστε όλοι.

ΠΗΓΗ: Ο ΔΙΤΤΟΣ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου