«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολ
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς·κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος: (341 π.Χ. - 270 π.Χ.)

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Επικλήσεις. Η άγνοια της λεπτομέρειας και της αλήθειας

      Ήθελα να σας πω δυο λόγια για την λέξη «επίκληση», μιας και  τώρα τα τελευταία χρόνια ακούγεται συχνά, π.χ. πήγαμε στο τάδε μέρος να κάνουμε μια επίκληση! Επί-κλήση--> καλώ κάποιον έχοντας εγώ εξουσία έναντι του καλεσμένου, τον επιτάσσω να έρθει. Αυτό σημαίνει η λέξη επίκληση, αφού μπροστά στην λέξη ¨κλήση¨ υπάρχει η πρόθεση ¨επί¨ που δηλώνει επιθετικό προσδιορισμό. π.χ. επικλήσεις κάνουν ιερείς της σολομωνικής μαγείας που καλούν τα πνεύματα επιτάσσοντας τα και απειλώντας τα μέσα από σύμβολα, σφραγίδες ή ανώτερα  όντα. Επικλήσεις κάνει κάποιος σε ανώτερη δύναμη η οποία δεν είναι αγαθή, αλλά πονηρή. Σε αγαθά πνεύματα και οντότητες όταν απευθυνόμαστε πότε δεν τα επικαλούμαστε, αλλά τα παρακαλούμε, γι΄αυτό και η προσευχή- τελετή ονομάζεται παρά-κληση, δηλαδή «πάρα + κλήση», καλώ για να σταθεί δίπλα μου! Παρακαλώ λοιπόν κάποιον, σημαίνει ζητώ να μου σταθεί δίκαια,  δίπλα μου, και όχι με τη έννοια του ¨παρακαλώ¨, κλαψουρίζω ή χάνω την αυτοεκτίμηση μου.


Πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά τους δίδουμε λάθος νόημα, όταν όμως θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε για σοβαρό σκοπό (προσευχή), τότε οφείλουμε να μάθουμε την πραγματική τους έννοια, για να αντηχήσουν σωστά στο σύμπαν. Το σύμπαν λειτούργει με τρομερή ακρίβεια και ακούει τα πάντα και μόνο με την αντίστοιχη δική μας ακρίβεια πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το σύμπαν δεν ανταποκρίνεται στα λάθη και στα ¨περίπου¨…! Τώρα βέβαια θα ξεσηκωθούν οι ¨άγριοι διανοούμενοι¨ και εκπρόσωποι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος που τρέχουν στα όρη και στα βουνά με τις χλαμύδες και θα φωνάξουν… «τι είναι αυτά που γράφεις..;» τους απαντώ εν τάχει… «με επικλήσεις δεν είστε σε θέση να καλέσετε κανένα αγαθό πνεύμα, διότι δεν το παρακαλείτε» να σταθεί δίπλα σας και ολοκληρώνω… «οι ενεργειακές τοποθεσίες άλλαξαν αδέλφια, άδικα τρέχετε στους ναούς». Καλό είναι να πηγαίνετε και να θαυμάζετε τα έργα των προγόνων μας, να στοχάζεστε και να φιλοσοφείτε, αλλά ενεργειακά έχουν μετακινηθεί οι δίαυλοι. Όλο το σύμπαν κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ¨τα πάντα ρεί¨ έλεγε ο φωτεινός Ηράκλειτος, εσείς τι περιμένατε δηλαδή ότι οι ενέργειες και τα ενεργειακά ρεύματα επί γης θα έμεναν σταθερά; Φανταστείτε ότι σε 12.000 χρόνια πολικός αστέρας θα είναι ο Βέγας της Λύρας, αν υποθέσουμε ότι τα ιερά δέχονται ενέργειες από τις ευθυγραμμίσεις με τους αστερισμούς και τα άστρα, τότε όχι απλά έχουν μετακινηθεί ο ενέργειες, αλλά καλύτερα είναι να πας σ΄ένα ήσυχο μέρος στην φύση να γαληνέψεις την ψυχή σου και να πεις ότι έχεις πεις εκεί, ήρεμα και με αρμονία.

Βέβαια να σας αποκαλύψω και κάτι άλλο, μην φανταστείτε ότι στα πραγματικά ενεργειακά μέρη οι αρχαίοι μας πάνσοφοι έκτιζαν ναούς. Ποτέ! Ποτέ δεν αλλοίωναν η επηρέαζαν το γεωμετρικό σχήμα ή την επιφάνεια του ιερού τόπου  για να κτίσουν ναούς ή άλλα ιερά. Ούτε ήταν χαζοί να φωνάξουν σε όλους, ότι εδώ που κτίσαμε τον ναό είναι και η απορρέουσα ενέργεια. Δεν ¨πρόδιδαν¨ έτσι φανερά τα ενεργειακά μέρη. Τώρα όποιος θέλει να βρει τα νέα ενεργειακά μέρη της γης, δεν έχει πάρα να ακολουθήσει τις πορείες των άστρων-αστερισμών, να κάνει καθετοποιήσεις και από εκεί να μεταβεί επί τόπου στο αντίστοιχο γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Όχι βέβαια, δεν τελειώσαμε τόσο εύκολα, ακόμη δεν αρχίσαμε. Από εκεί πρέπει να βρεις τα υπόγεια ενεργειακά ρεύματα της γης, που καταλήγουν και δημιουργούν περιδίνηση, δηλαδή αέναη περιστροφή. Μόνο σε αυτά τα σημεία μπορεί να βρεθεί ενέργεια συσσωρευμένη προς χρήση, αλλιώς είναι σαν ένα ποτάμι νερού που χάνεται υπόγεια και δεν μπορείς να το συλλέξεις, εκτός και αν βρεις την υπόγεια λίμνη που συσσωρεύεται για να κάνεις γεώτρηση. Ετσι είναι και με την ενέργεια, εν κινήσει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εύκολα) από τον άνθρωπο, παρά μόνο σε μορφή κάθετης (σταθερής) περιδίνησης, αυτή είναι η πιο ¨σταθερή¨ μορφή που μπορεί να πάρει η ενεργεία.



 Φανταστείτε την γη σαν ένα σφαιρικό πολυεδρικό κρυσταλλικό πρίσμα, σαν ένα διαμάντι. Αν τώρα κρατήσετε το διαμάντι στο χέρι σας, και το σηκώσετε ανάμεσα στα μάτια σας και στον Ήλιο περιστρέφοντας το αργα και προσπαθώντας να δείτε το φως του ήλιου μέσα από αυτό, θα δείτε ότι οι ακτίνες του Ήλιου δεν θα περάσουν ευθεία στα μάτια σας άλλα καθ΄όλη την διάρκεια τους περιστροφής, θα αντανακλώνται στον γύρω χώρο, ολοένα και σε διαφορετικό σημείο σύμφωνα με την περιστροφή. Ετσι είναι και η γη, δέχεται κοσμική ακτινοβολία ενώ κινείται μέσα στο σύμπαν, και από αλλού μπαίνουν οι ενέργειες και αλλού εκδηλώνονται ή συσσωρεύονται.



Καλή αναζήτηση...

ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου